CE aprobă un ajutor pentru reabilitarea sistemului de termoficare din București. Despre ce sumă este vorba4Foto© wall-street.ro

CE aprobă un ajutor pentru reabilitarea sistemului de termoficare din București. Despre ce sumă este vorba

, 12 știri, 36 vizualizări

„Această măsură de ajutor în valoare de 254 de milioane EUR, finanțată prin intermediul fondurilor structurale ale UE, va ajuta România să își atingă obiectivele în materie de eficiență energetică și va contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și de alți poluanți, fără a denatura în mod nejustificat concurența.”, a declarat vicepreședinta executivă a CE Margrethe Vestager, responsabilă cu politica în domeniul concurenței.

România a prezentat Comisiei planul de a acorda un ajutor public în valoare de aproximativ 254 de milioane EUR (1,2 miliarde lei) pentru reabilitarea rețelei de distribuție (în special a conductelor prin care apa caldă ajunge în principalele puncte de distribuție) a sistemului de termoficare din zona urbană București.

Sprijinul preconizat va fi acordat sub forma unui grant direct finanțat din fondurile structurale ale UE gestionate de România.