Ce gătim în Săptămâna Albă! În ultima săptămână înainte de Postul Paștelui se mănâncă fără carne12Foto© observatornews.ro

Ce gătim în Săptămâna Albă! În ultima săptămână înainte de Postul Paștelui se mănâncă fără carne

, 13 știri, 15 vizualizări

Înainte de începerea Postului Mare sau Postul Paștelui, Biserica a rânduit o perioadă de trecere numită în popor Săptămâna albă sau Săptămâna a brânzei ori a untului, care a început pe 11 martie 2024.

Săptămâna Albă reprezintă, de fapt, cele șapte zile până la Lăsata Secului, în care credincioșii se obișnuiesc, treptat, să renunțe la carne, iar în zilele de miercuri și vineri este dezlegare la ouă, lapte, brânză și pește. Este o perioadă în care creștinii se obișnuiesc, treptat, cu renunțarea la alimentele de origine animală. Iată mai jos câteva rețete pe care le poți încerca în această săptămână.

Paștele ortodox va fi sărbătorit pe 5 mai, deci Postul Mare va începe pe 18 martie, și va ține 40 de zile, până pe 4 mai, adică în sâmbăta de dinaintea Învierii Domnului.