Ce se va întâmpla cu punctul de amendă din 2020. Anunțul lui Ludovic Orban7Foto© observator.tv

Ce se va întâmpla cu punctul de amendă din 2020. Anunțul lui Ludovic Orban

, 21 știri, 14 vizualizări

„Am luat decizia să facem și noi ceea ce au făcut Guvernele anterioare, dar cu siguranță trebuie schimbat acest sistem. Practic, punctul de amendă a fost legat de salariul minim pe economie și în fiecare an, practic, nu s-a crescut punctul de amendă odată cu creșterea salariului minim. Vom aplica și noi această soluție, să nu creștem punctul de amendă", a declarat Ludovic Orban, marți, întrebat dacă punctul de amendă va fi crescut odată cu creșterea salariului minim.

Premierul a precizat că măsura se va aplica pentru anul viitor.

„S-a dovedit clar că această relație între punctul de amendă și salariul minim pe economie nu este soluția care să se poată aplica, din moment ce an de an s-a înghețat punctul de amendă, probabil trebuie calculat în alt mod", a spus Orban.

Premierul Ludovic Orban a făcut declarația după vizita pe care a efectuat-o la platforma de la Măgurele la proiectul Extreme-Light Infrastructure - Nuclear Physics, dezvoltat în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară "Horia Hulubei", în cadrul căreia a avut și o întâlnire de lucru cu echipa de management a proiectului.