Ce spune ministrul Sănătății despre presupusa infectare a lui Florin Piersic în cursul procedurilor medicale4Foto© stirileprotv.ro

Ce spune ministrul Sănătății despre presupusa infectare a lui Florin Piersic în cursul procedurilor medicale

, 9 știri, 59 vizualizări

„Nu este vorba despre o infecție dobândită în spitalele prin care a trecut, în ultima lună, domnul Florin Piersic. Nici cele două de la Cluj, nici cele două din București, pentru că infecția era preexistentă, iar procedurile care au fost aplicate, respectiv la Cluj – un lavaj al acestei proteze de genunchi și ulterior extragerea la Institutul Inimii din Cluj a acelui stimulator cardiac, care era infectat, n-au făcut altceva decât să încerce să înlăture infecția, nicidecum nu putem să discutăm de o infectare a pacientului în cursul procedurilor medicale”, a spus ministrul, citat de Agerpres.

El le-a mulțumit cadrelor medicale de la Institutul Matei Balș și de la Spitalul de Ortopedie Foișor pentru atenția oferită actorului.

„Am avut grijă ca, încă din primele momente, să existe o echipă medicală multidisciplinară, care să asigure cea mai bună conduită terapeutică pentru acest pacient, discutăm de infecționist, ortoped, cardiolog, pentru că există și niște probleme cardiace acolo, și specialiști în anestezie și terapie intensivă. Lucrul ăsta este important și, din câte știu eu, intervenția chirurgicală s-a încheiat cu bine în urmă cu circa o oră”, a spus Rafila.