Ce trebuie sa faci in duminica Floriilor daca vrei sa ai spor in casa2Foto© bzi.ro

Ce trebuie sa faci in duminica Floriilor daca vrei sa ai spor in casa

, 5 știri, 25 vizualizări

Duminica Floriilor este o sarbatoare crestina, comemorata intotdeauna in ultima duminica dinaintea Pastelui. Sarbatoarea comemoreaza intrarea triumfala a lui Iisus in Ierusalim in zilele dinaintea patimilor. Floriile sunt denumite, de asemenea, Duminica Patimilor sau Duminica Floriilor a Patimilor Domnului.

In unele sate, de Florii, oamenii agata pe ramurile pomilor fructiferi, pe butucii vitei-de-vie, pe stupi si la ferestre ramuri de salcie sfintite. Astfel, toti membrii familiei se vor bucura de prosperitate si vor fi sanatosi. In gradini, se ingroapa mugurii salciei sfintite sub prima brazda. Astfel, cei care vor face asta vor cunoaste belsugul.

Pentru a avea spor in casa, dupa ce vin de la slujba de Florii, credinciosii pun la usi si la icoane crengute de salcie pentru a atrage binele. Crengutele de salcie se tin in casa un an. In anumite sate din Banat si din Transilvania, fetele mari pun o camasa curata si o oglinda sub crengile unui par altoit, pe care, dupa rasaritul soarelui, le iau din acel loc.