Cea mai importantă expoziție dedicată lui Constantin Brâncuși își deschide porțile la Timișoara9Foto1Video© observatornews.ro

Cea mai importantă expoziție dedicată lui Constantin Brâncuși își deschide porțile la Timișoara

, 12 știri, 30 vizualizări

Expoziția, care poartă numele „Brâncuși: surse românești și perspective universale”, este parte din programul cultural „Timișoara 2023 – Capitala Europeană a Culturii” și este curatoriată de Doina Lemny, expertă internațională în viața și opera lui Brâncuși.

În cadrul expoziției, sunt prezentate circa 100 de lucrări – sculpturi, fotografii, documente de arhivă, materiale filmate – menite să ofere o imagine de ansamblu asupra creației și a vieții lui Constantin Brâncuși.

„Expoziția scoate în evidență anumite aspecte ce evocă legătura artistului cu țara sa natală, cu arta și literatura românească, lăsând publicului libertatea să descopere aceste relații subtile după propriile intuiții și simțăminte. De aici, necesitatea de a prezenta etape importante din creația sa, punând accentul pe prima perioadă, ce poartă însemnele formării sale în România, și pe dialogul pe care l-a întreținut în permanență cu compatrioții său, prin participarea la diverse manifestări artistice”, spune Doina Lemny, curatoarea expoziției Brâncuși de la Timișoara.