Cea mai vârstnică persoană din Europa a murit în Italia, la 116 ani© libertatea.ro

Cea mai vârstnică persoană din Europa a murit în Italia, la 116 ani

, 7 știri, 22 vizualizări

Giuseppina Robucci, cea mai bătrână femeie din Europa, a murit la vârsta de 116 ani și 90 de zile. Aeasta avea o familie numeroasă cinci copii, nouă nepoți și 16 strănepoți. Femeia s-a născut pe 20 martie 1903 într-un orășel din centrul Italiei și, timp de zeci de ani, a fost proprietara unei cafenele.

„Suntem triști, dar în același timp ne simțim onorați că s-a numărat printre cetățenii noștri”, a declarat Alfonso D'Aloiso, primarul localității Poggio Imperiale, potrivit presei italiene. Bătrâna a fost proprietara unei cafenele timp de zeci de ani. În 2012 a primit titlul de primar onorific al localității, Poggio Imperiale, din regiunea Puglia, Italia, scrie Time.

În prezent, cea mai în vârstă persoană din lume este o femeie născută în Japonia tot în 1903, însă în luna ianuarie, potrivit Antena 3 Citește și Povestea unei false amenințări comise de taximetriști la adresa trotinetelor, care a devenit articol plătit și, mai apoi, știre! Post-ul A murit cea mai bătrână femeie din Europa. Giuseppina Robucci avea 116 ani apare prima dată în Libertatea.ro.