Cel mai mare exercițiu de simulare a intervenției în caz de cutremur se desfășoară joi în Capitală2Foto© cancan.ro

Cel mai mare exercițiu de simulare a intervenției în caz de cutremur se desfășoară joi în Capitală

, 5 știri, 11 vizualizări

Evacuarea trebuia să se facă mai rapid, iar într-o intervenție reală oamenii nu ar fi avut timp să iasă din clădire purtând plăcuțe pe care era afișat departamentul. Sunt doar două dintre lucrurile care, în cazul unui cutremur real în Capitală, nu s-ar întâmpla ca în cadrul exercițiului care a avut loc joi, cel mai mare din 2019.

„S-a simulat un cutremur cu intensitate de 7,2 grade pe scara Richter, un exercițiu care impune implicarea unui număr foarte mare de persoane care se găsesc în aceste clădiri de birouri, peste 2.500 de persoane, fiind cel mai mare exercițiu din anul 2019. Prezintă anumite particularități care fac dificilă intervenția, inclusiv pentru pompieri, ținând cont că au rămas persoane care au fost surprinse în interior, unele blocate, altele rănite de prăbușirea unor elemente de construcție. (...)

Sunt și observații în ceea ce privește modul nostru de intervenție pe care trebuie să le corectăm. Într-un ritm mai alert trebuia să se facă evacuarea, resursele ajung la locul intervenției din mai multe unități de intervenție și toate aceste lucruri trebuie analizate și găsite soluțiile cele mai bune pentru viitor. Acesta este și rolul exercițiului”, a spus, la finalul exercițiului, Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București – Ilfov, citat de Mediafax.