Cel mai mare planetariu din România, inaugurat în Prahova4Foto1Video© wall-street.ro

Cel mai mare planetariu din România, inaugurat în Prahova

, 7 știri, 4 vizualizări

Cel mai mare planetariu din România va fi inaugurat vineri la Salina Slănic Prahova, amfitrionul evenimentului fiind cosmonautul Dumitru Prunariu.

"Supernova Planetarium, cel mai mare planetariu din România, va fi instalat în Salina Slănic Prahova, la 208 metri adâncime - un proiect în valoare de peste 2 milioane de lei, inclusiv finanțare europeană. 'Cerul de sub Pământ' se deschide în prezența inițiatorilor proiectului, invitaților și a publicului, aniversând împreună jumătate de veac de istorie: 'APOLLO 11 - 50 de ani de la aselenizare'. Amfitrionul evenimentului: cosmonautul dr. ing. Dumitru Prunariu, membru de onoare al Academiei Române", a anunțat Asociația Astronomică "Urania", inițiator al proiectului.

Conform sursei citate, domul Supernova Planetarium de la Salina Slănic, proiect cu finanțare europeană inițiat de Telescoape.ro și Asociația Astronomică Urania din București, are cele mai mare dimensiuni din România, cu diametrul de 16 metri, dar și cel mai luminos sistem de proiecție de rezoluție 4K, cu sursă de lumină laser (24.000 lumeni).