Cel mai mare proces împotriva Mafiei din ultimele decenii începe azi în Italia, într-o sală fortificată4Foto© cotidianul.ro

Cel mai mare proces împotriva Mafiei din ultimele decenii începe azi în Italia, într-o sală fortificată

, 5 știri, 88 vizualizări

După ani buni de anchete judiciare a început astăzi în orașul Lamezia Terme din Calabria, un  proces amplu anti-mafia, denumit Rinascita Scott cu cifre record: circa 350 de inculpați, 900 de martori, 58 de colaboratori ai justiției care au acceptat să spargă omerta, legea tăcerii- vor fi audiați pentru a dezvălui secretele clanului Mancuso iar în final anchetatorii se așteaptă să fie dezvăluite legături între politică, economie și organizația mafiotă calabreză ‘Ndrangheta. Anchetatorii s-au concentrat pe clanul familiei Mancuso din provincia Vibo Valentina și pe grupările criminale afiliate.

Între acuzați se află mai mulți capi ai mafiei între care și “Il Padrino”, nașul Luigi Mancuso. Dar nu numai: sunt și lideri politici, oameni de afaceri, funcționari sau polițiști, cu toții sunt acuzați că fac parte sau colaborează cu organizația mafiotă ‘Ndrangheta care coordonează traficul de cocaină în Europa. Inculpații sunt acuzați de afiliere mafiotă, omor, posesie ilegală de arme, trafic de droguri, extorcare, cămătărie și multe altele, iar daca vor fi găsiți vinovați mulți riscă ani grei de închisoare.

Experții consideră procesul drept un semnal din partea statului. Justiția poate așadar să-și demonstreze forța contra criminalității organizate.