Centrele de plasament pentru orfani vor fi desființate până în 2021. Copiii vor locui în case și apartamente de tip familial2Foto© hotnews.ro

Centrele de plasament pentru orfani vor fi desființate până în 2021. Copiii vor locui în case și apartamente de tip familial

, 8 știri, 36 vizualizări

Guvernul a adoptat, miercuri, un act normativ care prevede desființarea centrelor de plasament vechi pentru copiii aflați în grija statului. Din 2021 copiii aflați sub protecție socială vor locui în case și apartamente de tip familial, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

„În ședința de guvern de astăzi (miercuri-n.r), la propunerea ministerului Muncii și Justiției Sociale, Guvernul a adoptat un act normativ prin care se modifică și se completează Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

Principalele schimbări vizează dezinstituționalizarea copiilor până la finalul anului 2020, încurajarea plasamentului în familie sau la rude, prin acordarea unei indemnizații de sprijin, și interzicerea instituționalizării copiilor în centre de plasament, așa cum le știm în acest moment existente în țara noastră.