Cereale ucrainene: Boloș spune că trebuie înăsprite toate măsurile care țin de tranzitarea României© libertatea.ro

Cereale ucrainene: Boloș spune că trebuie înăsprite toate măsurile care țin de tranzitarea României

, 5 știri, 16 vizualizări

Marcel Boloș a fost întrebat duminică, la finalul discuțiilor cu protestatarii dacă există siguranța ca cerealele ucrainene tranzitează România fără să oprească pe teritoriul nostru.

"Împreună cu autoritatea vamală și cu organele noastre de control, operatorilor de transport și agricultorilor, fermierilor, dar acestea deja sunt măsuri care țin de un mai bun management organizat la nivelul nostru, încât prin intermediul sigiliului mărfurilor și a ceea ce avem noi acum ca și instrumente de combatere a acestei...pentru că, într-adevăr, dumnealor s-au plâns pe bună dreptate, aici le dăm dreptate pentru că trebuie noi să înăsprim toate aceste măsuri care țin de tranzitarea României”, a afirmat Boloș.

El a anunțat și introducerea sigiliului electronic al mărfurilor.

"Nu întâmplător introducem sigiliul electronic al mărfurilor. Sunt 2.000 de sigilii pe care avem în intenție să le achiziționăm și care, sper eu, cu data de 1 iulie, să le putem avea operaționale. Dar toate aceste lucruri nu le putem rezolva peste noapte și din punctul acesta de vedere, avem înțelegere maximă între revendicările dumnealor”, a explicat ministrul Finanțelor.