Cerere de autorizare a vaccinului în SUA și în UE, depusă de compania Moderna4Foto© puterea.ro

Cerere de autorizare a vaccinului în SUA și în UE, depusă de compania Moderna

, 10 știri, 37 vizualizări

Compania americană Moderna a anunțat că va depune luni cererea de autorizare în regim de urgență a vaccinului său dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 la Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din Statele Unite și la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), după ce rezultatele complete ale unui studiu clinic au confirmat o eficiență a vaccinului său ce a fost estimată la 94,1%, informează AFP și DPA.

La două săptămâni după ce a anunțat o eficiență de 94,5% calculată pe baza rezultatelor preliminare, compania Moderna a raportat că dintre cei 196 de participanți la studiul său clinic de fază 3 care s-au îmbolnăvit de COVID-19, 185 făceau parte din grupul placebo și 11 din grupul vaccinat. În urma acestor precizări, eficiența vaccinului Moderna a fost calculată la 94,1%. Nicio formă gravă a bolii nu a apărut în grupul de participanți care au fost vaccinați.

Reprezentanții companiei Moderna au anunțat că au inițiat deja procesele ce vizează analizarea vaccinului său de către EMA, dar și demersurile pe lângă autoritățile cu rol de reglementare pe piața medicamentelor din Canada, Elveția, Marea Britanie, Israel și Singapore, cu scopul de a accelera astfel procedurile de autorizare.