Cererea de masini electrice creste, insa consumatorii sunt reticenti fata de autovehiculele autonome3Foto© wall-street.ro

Cererea de masini electrice creste, insa consumatorii sunt reticenti fata de autovehiculele autonome

, 7 știri, 12 vizualizări

Numărul de vehicule electrice sau hibrid care se vând în România rămâne încă scăzut, mai ales din cauză că prețul acestui tip de vehicule nu e accesibil pentru majoritatea ro­mâ­nilor, spun consultanții Deloitte. Cu toate acestea, datele Asociației Pro­ducătorilor și Impor­tatorilor de Auto­mobile (APIA)în primele 10 luni din 2019 arată o creștere cu 50% a automobilelor electrice vândute în România, până la aproape 5.300 de unități.

„În România, pentru promovarea autovehiculelor electrice, Ministerul Mediului a implementat programul de stimulare a achiziționării de mașini electrice și hibrid și, de la un an la altul, constatăm o creștere a preferinței consumatorilor români pentru astfel de autovehicule.

În primele 10 luni ale anului 2019, pe piața din România s-au vândut 5.283 de mașini electrice și hibrid, în creștere cu peste 50% față de aceeași perioadă a anului anterior, potrivit datelor APIA.