Cererea lui Ciolacu de a fi declarat luptător cu rol determinant la Revoluția din 1989, respinsă2Foto© observatornews.ro

Cererea lui Ciolacu de a fi declarat luptător cu rol determinant la Revoluția din 1989, respinsă

, 7 știri, 27 vizualizări

Potrivit news.ro, subiectul a fost prezentat prima dată de G4Media, care notează că decizia comisiei speciale din cadrul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluționarilor a fost luată în 22 iunie, la o săptămână după ce Marcel Ciolacu a devenit premier. Potrivit documentului oficial, în prima parte a ședinței, comisia specială a rezolvat situația incompatibilității secretarului de stat Mihai Iulia Dodu care, de drept, ar fi trebuit să fie președintele comisiei.

Acesta a fost însă înlocuit, ”având în vedere faptul că în prezenta speță se discută reanalizarea cererii administrative (...) a domnului Ion Marcel Ciolacu care în prezent ocupă funcția de prim-ministru al României și față de care domnul secretar de stat se află în raport de subordonare”.

Documentul citat notează faptul că Marcel Ciolacu a depus cererea de a fi declarat Luptător cu Rol Determinant la Revoluție în 2 aprilie 2019 și a fost admisă, cu majoritate de voturi, de către fosta comisie, la data de 15 aprilie 2019. Procedura nu a fost finalizată din cauza verificărilor pe care le-a făcut DNA, însă în marie 2023 procurorii au dispus clasarea cauzei.