CFR Marfă a scos la vânzare hotelul Express din Predeal pentru 15 milioane lei3Foto© stirileprotv.ro

CFR Marfă a scos la vânzare hotelul Express din Predeal pentru 15 milioane lei

, 5 știri, 8 vizualizări

CFR Marfă scoate la vânzare Hotelul Express, situat în centrul stațiunii Predeal, în cadrul procesului amplu de valorificare a activelor neutilizate în activitatea de transport feroviar de mărfuri pe care compania îl derulează pentru a restitui ajutorul de stat considerat de Comisia Europeană ilegal, relatează Agerpres.

Așa cum relata wall-street.ro, în exclusivitate, în decembrie 2023, conform anunțului CFR Marfă, prețul de ofertare, la care se adaugă TVA, este de 15 milioane de lei, activul aflându-se sub sechestrul ANAF.

"Deoarece CFR Marfă se află în situația de a restitui un ajutor de stat considerat ilegal de către Comisia Europeană, societatea desfășoară un proces amplu de valorificare a activelor neutilizate în activitatea de transport feroviar de mărfuri. Astfel, în conformitate cu articolul 248 din Codul de Procedură Fiscală, CFR Marfă a decis să valorifice toate activele care nu au o utilitate directă în activitatea de exploatare, inclusiv spațiul hotelier deținut în stațiunea Predeal", se spune într-un comunicat al transportatorului feroviar de marfă.