China este sub amenințarea unui nou val de infectări din cauza celor care vin cu Covid-19 din afara țării3Foto© libertatea.ro

China este sub amenințarea unui nou val de infectări din cauza celor care vin cu Covid-19 din afara țării

, 4 știri, 189 vizualizări

Aproape în toate țările a fost admis faptul că impotriva noului virus nu se poate face nimic în afară de reducerea curbei infectării prin izolare socială, astfel încât sistemele de sănătate să poată prelua cât mai mult din noile cazuri – iar acest ”cât mai mult” înseamnă doar o mică parte, chiar și cu aceste măsuri de izolare.

O curbă a infectării redusă, dar și mai lungă în timp, ar urma să ajungă la punctul imunizării în masă sau la punctul apariției vaccinului. Există însă o problemă – mai toate publicațiile internaționale estimează că vaccinul va aparea peste circa 18 luni. Iar a doua problemă este că nu există încă suficiente informații despre cât ar rezista aceasta imunitate natural dobândita ca număr de ani.

Un raport al Imperial College din Londra a propus un model de intervenție pentru izolarea socială mergând până la finalul anului 2021. Este vorba despre măsuri dure de izolare atunci când urcă internările la ATI peste un anumit prag și despre relaxarea măsurilor când numărul internărilor scade.