Christopher Tolkien, fiul autorului romanului “Stăpânul Inelelor”, s-a stins din viață3Foto© libertatea.ro

Christopher Tolkien, fiul autorului romanului “Stăpânul Inelelor”, s-a stins din viață

, 4 știri, 8 vizualizări

Christopher Tolkien, fiul cel mare al scriitorului britanic J.R.R. Tolkien, autorul romanului "Stăpânul inelelor", a murit în noaptea de miercuri spre joi în Franța la vârsta de 95 de ani, după ce și-a consacrat aproape întreaga viață promovării moștenirii literare a tatălui său, au anunțat Fundația Tolkien și cotidianul Var Matin, relatează AFP, citată de Agerpres.

Născut pe 21 noiembrie 1924 în orașul Leeds din Marea Britanie, Christopher Tolkien, un profesor universitar foarte apreciat, a studiat după moartea tatălui său din 1973 manuscrisele acestuia și a publicat numeroase texte inedite.

El a publicat în special toate textele scrise de tatăl lui după romanele "The Hobbit" și "The Lord of the Rings", în ediții postume, după ce a studiat cu minuțiozitate manuscrisele lăsate moștenire de J.R.R. Tolkien. Printre aceste volume postume se află impunătorul "The Silmarillion", apărut în 1977, o saga ce descrie circumstanțele ce preced evenimentele relatate în "Stăpânul inelelor", dar și "The Children of Hurin".