Cine este Cătălin Predoiu, propunerea pentru Ministerul Justiției în Guvernul Orban7Foto© hotnews.ro

Cine este Cătălin Predoiu, propunerea pentru Ministerul Justiției în Guvernul Orban

, 18 știri, 16 vizualizări

Cătălin Predoiu (născut în Buzău, în anul 1968), propunerea pentru Ministerul Justiției în Guvernul Orban, a mai deținut această funcție în perioada 2008-2012. Potrivit CV-ului său, Cătălin Predoiu a deținut următoarele demnități publice: vicepreședinte al Camerei Deputaților, deputat ales în circumscripția electorală Călărasi, prim ministru interimar, ministrul Justiție și membru CSAT, ministrul interimar al Afacerilor Externe.

Din 1991, Cătălin Predoiu este membru al Baroului București și, în perioada 1994-2007 a fost profesor la Facultatea de Drept din București. Acesta are un stagiu militar la trupele aeropurtate (1986 - 1987), în 1991 a absolvit Facultatea de Drept din București, iar în 2003 a obținut diploma de doctor în drept cu summa cum laudae, transmite Mediafax.

Predoiu a lansat, atunci când Tudorel Toader a fost ministru al Justiției, mai multe critici la adresa acestuia și a modificărilor legislative pe care le anunța. Acesta a mai spus că raportul lui Toader privind revocarea Laurei Codruța Kovesi este „ușor demontabil în multe puncte”, iar decizia de a o înlătura din funcția de la șefia DNA a fost pripită.