Ciocarlia si capra neagra, puse sub protectie de vanatoare8Foto© wall-street.ro

Ciocarlia si capra neagra, puse sub protectie de vanatoare

, 10 știri, 15 vizualizări

Ciocârlia și capra neagră vor fi puse sub protecție, a anunțat, joi, ministrul demis al Mediului, Costel Alexe, care a spus că vânătoarea pentru aceste specii a fost permisă până acum fără niciun fel de restricție. Conform Societății Ornitologice Române, ciocârlia de câmp este o specie dorită de vânătorii străini, majoritatea italieni, și a fost introdusă pe lista păsărilor care se vânează din anul 1996.

"Am luat decizia de a pune sub protecție două specii emblematice pentru România pentru care, din păcate, până acum vânătoarea a fost permisă fără niciun fel de restricție. Este vorba despre ciocârlie și capra neagră. Ciocârlia este o specie simbol național și vânarea acesteia nu reprezintă o activitate tradițională, nu este o practică cinegetică autohtonă.

Mai mult, ea se regăsește pe lista speciilor amenințate cu dispariția. La rândul său, capra neagră, deși este o specie emblematică pentru Carpați și România, care a avut până în 2007 statutul de monument al naturii, odată cu intrarea în Uniunea Europeană a fost scoasă de sub protecție", a declarat Alexe într-o conferință de presă.