Ciocniri între protestatari și polițiști din cauza unei legi ce permite extrădarea suspecților din Hong Kong în China5Foto© romaniatv.net

Ciocniri între protestatari și polițiști din cauza unei legi ce permite extrădarea suspecților din Hong Kong în China

, 13 știri, 9 vizualizări

Proiectul noii legi, a cărui dezbatere în a doua lectură a fost miercuri amânată sine die de legislativul din Hong Kong, a atras critici din partea țărilor occidentale, care pun sub semnul întrebării justiția chineză, una opacă și profund politizată, și cred că această reformă va afecta negativ imaginea internațională și atractivitatea teritoriului semiautonom.

Șeful poliției din Hong Kong, Lo Wai-chung, a spus că ceea ce a început miercuri ca o adunare pașnică a degenerat, protestatarii ''acționând violent, într-o manieră organizată', potrivit Agerpres'.

Reprezentantul poliției hong-kongheze a precizat că autoritățile locale nu iau în calcul să solicite ajutorul armatei chineze. ''Avem suficient personal, suficientă forță pentru a ține situația sub control'', a explicat Lo Wai-chung. ''Nu am avut altă soluție decât să sporim utilizarea forței'', a spus el, la o zi după ce poliția a folosit gaze lacrimogene.