Cîțu: Costul cu pensiile în bugetul din 2021 crește deja cu aproape 8 miliarde de lei față de anul trecut© economie.hotnews.ro

Cîțu: Costul cu pensiile în bugetul din 2021 crește deja cu aproape 8 miliarde de lei față de anul trecut

, 5 știri, 62 vizualizări

„În acest buget (pe anul 2021 - n.red.), pensiile, costul cu pensiile cresc cu aproape 8 miliarde față de anul trecut, cu majorarea de anul trecut reprezintă 0,8% din PIB, plus alocații, cea de anul trecut și cea de anul acesta, vorbim de 1,1% din PIB, suplimentar față de ce aveam anul trecut. Deci cheltuieli în plus. (...) Trebuie să reanalizăm legea salarizării. (...) De aici pornim construcția bugetului, pe legislația în vigoare”, a precizat Florin Cîțu.

Întrebat de jurnaliști despre indexarea cu rata inflației a punctului de pensie și de majorarea salariilor, premierul a declarat că legea pensiilor și legea salarizării unitare au creat deja probleme. Florin Cîțu a precizat, legat de aplicarea legii pensiilor în actuala formă, că se are în vedere o nouă lege a pensiilor.

„În acest moment, ne uităm la modificarea a două legi care au creat probleme - legea salarizării unitare, prezentată ca o lege care elimină inechitățile și a creat probleme. Atunci când a fost prezentată se spunea că președintele are cel mai mare salariu.