Citu: Nu cred ca o taxa auto ar rezolva problema poluarii la nivel national3Foto© hotnews.ro

Citu: Nu cred ca o taxa auto ar rezolva problema poluarii la nivel national

, 13 știri, 10 vizualizări

"Nu cred că o taxă de poluare doar pentru automobile ar rezolva problema la nivel național, iar mesajul meu este că atunci când ai o strategie de retehnologizare pe termen lung, reducerea poluării este sustenabilă pe termen lung", a declarat, joi, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu.

"Noi ne uităm la o strategie pentru întreaga economie și aici includem toate sectoarele de energie care poluează, inclusiv traficul rutier. Nu cred că o taxă de poluare doar pentru automobile ar rezolva problema la nivel național. Ceea ce încercăm să facem este retehnologizarea. Este o politică mult mai bună și sustenabilă pe termen lung decât o taxă", a afirmat Cîțu, potrivit Agerpres.

El a spus că politica fiscală folosită ca instrument pentru reducerea poluării are rezultate mixte de-a lungul timpului și că atunci când există o strategie de retehnologizare pe termen lung, cu ajutorul unor împrumuturi de la BEI, de exemplu, reducerea poluării este sustenabilă pe termen lung. "Deocamdată, nu se discută de o taxă de poluare, dar vom vedea în viitor", a afirmat Cîțu.