Cîțu: Succesul IMM Invest este incontestabil; volumul creditelor acordate este de 7,2 miliarde de lei4Foto© puterea.ro

Cîțu: Succesul IMM Invest este incontestabil; volumul creditelor acordate este de 7,2 miliarde de lei

, 16 știri, 24 vizualizări

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, susține că succesul IMM Invest este incontestabil, beneficiind de credite 8.368 de firme. Valoarea creditelor acordate depășește 7,2 miliarde ceea ce ministrul anunță că este ”un record absolut”

"Succesul IMM Invest incontestabil!Până acum: 8368 de firme!!! 7,2 miliarde lei credite acordate!!! Un record absolut! Deja creditele prin IMM Invest reprezintă 10,5% din stocul total de credite în lei pentru companii. Anul trecut rata lunară de creștere a stocului de credite pentru companii era de aproximativ un miliard de lei pe lună. Așa cum anticipam, IMM Invest, lansat de guvernul PNL, este cel mai important program pentru IMM -uri din ultimii 30 de ani", susține Cîțu.

IMM Invest este cel mai mare program de susținere a IMM-urilor din România din ultimii 30 de ani. Principalele avantaje aduse de acesta sunt următoarele: statul asigură până la 90% din valoarea creditului, dobânda creditelor este subvenționată integral de stat cel puțin până la final de an, zero comisioane legate de garanția statului, zero comision de rambursare anticipată a creditului, iar perioada de acordare a garanției este de până la 72 de luni.