Clubul Genoa este de vânzare, anunță conducerea echipei la care joacă Ionuț Radu2Foto© bzi.ro

Clubul Genoa este de vânzare, anunță conducerea echipei la care joacă Ionuț Radu

, 6 știri, 13 vizualizări

Echipa lui Ionut Radu, Genoa, e scoasa din nou la vânzare. Anuntul a fost facut chiar de club, dupa ce în 2017 a mai avut loc o tentativa esuata. La acea vreme, presedintele Enrico Preziosi a anuntat, în martie 2017, ca va încerca sa vânda cea mai veche echipa din Italia, însa în septembrie 2017, desi negocierile erau avansate, tranzactia a picat pentru ca pretul cerut, de 120 de milioane de euro, a fost considerat prea mare, având în vedere datoriile uriase. De aceasta data, "grifonii" spera ca vor avea mai mult noroc.

Echipa este condusa de Enrico Preziosi din 2003, când era în Serie C. A promovat apoi în Serie A în 2005, dar a fost apoi retrogradata direct în Liga a treia, dupa ce s-a aflat de existenta unor meciuri aranjate. În cele din urma, a revenit în Serie A în 2007.

Genoa este cel mai vechi club din Italia, fiind fondat în septembrie 1893. În cei aproape 126 de ani de istorie, în palmaresul clubului se afla 9 titluri de campioana ale Italiei, însa cel mai recent a fost tocmai în 1924. Genovezii au câstigat si o Cupa, în 1937.