CNAS prelungește valabilitatea adeverinței înlocuitoare a cardului de sănătate de la 60 de zile până la emiterea cardului duplicat4Foto© jurnalul.ro

CNAS prelungește valabilitatea adeverinței înlocuitoare a cardului de sănătate de la 60 de zile până la emiterea cardului duplicat

, 10 știri, 37 vizualizări

Valabiitatea adeverinței a fost prelungită de la 60 de zile, cum era anterior, până la emiterea cardului duplicat, prevede un Ordin al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Până acum, durata valabilității adeverinței era de 60 de zile, fiind astfel necesară emiterea periodică a unei noi adeverințe, până la emiterea noului card.

„Durata până la emiterea cardului duplicat poate depăși două luni, iar asigurații pot fi puși în situația neplăcută de a face drumuri repetate la casele de asigurări de sănătate. Măsura prelungirii duratei de valabilitate a adeverinței de înlocuire a cardului național duplicat implicit debirocratizează și fluidizează activitatea caselor de asigurări de sănătate și diminuează cozile de la ghișee”, a explicat Valeria Herdea, președintele CNAS.