Cod portocaliu de furtună în mai multe județe din țară până sâmbătă. Care sunt zonele vizate15Foto2Video© agerpres.ro

Cod portocaliu de furtună în mai multe județe din țară până sâmbătă. Care sunt zonele vizate

, 81 știri, 148 vizualizări

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, mai multe avertizări Cod galben și Cod portocaliu de instabilitate atmosferică temporar accentuată ce vor ajunge să afecteze jumătate din țară, până duminică seara.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de vineri, între orele 14:00 - 21:00, va fi Cod galben de vreme rea în 26 de județe, cu preponderență în zonele montane, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20 - 25 l/mp și, izolat, 35 - 45 l/mp.

De asemenea, în intervalul 17 iulie, ora 21:00 - 18 iulie, ora 10:00, un alt Cod galben de vreme instabilă va fi valabil în Oltenia, Banat, Crișana și sud-vestul Transilvaniei. În aceste zone, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Din punct de vedere pluviometric, ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20 - 25 l/mp și, pe arii restrânse, 30 - 40 l/mp.