Comisia Europeană ar putea decide capitalizarea CEC Bank la sfârșitul lunii octombrie© businessmagazin.ro

Comisia Europeană ar putea decide capitalizarea CEC Bank la sfârșitul lunii octombrie

, 6 știri, 24 vizualizări

Comisia Europeană ar putea lua decizia privind capitalizarea CEC Bank spre finalul lunii octombrie, a declarat președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu. "Capitalizarea CEC Bank nu o decidem noi, o decide Comisia. Decizia ne așteptăm să fie luată spre sfârșitul lunii, până la predarea mandatului actualei Comisii".El a menționat că, în 2009, Comisia Europeană era foarte reticentă cu privire la capitalizarea CEC Bank.

Acesta a făcut referire și la tranzacția prin care Eximbank achiziționează Banca Românească. "Tranzacția la Eximbank este în analiză avansată și la noi și la BNR. Am avut consultări cu BNR-ul. Bănuiesc că vom termina și unii și alții. Și unii și alții am cerut completări, informații suplimentare față de cele care au fost furnizate, dar bănuiesc că analizele vor fi terminate în curând".

Șeful autorității de concurență a adăugat că ar dori să iasă cu analiza pentru CEC Bank în aceași timp cu BNR. Consiliul Concurenței a cerut completări privind sursele de finanțare pentru a vedea dacă este caz de ajutor de stat, iar BNR a cerut detalii privind planul de afaceri. Ministrul demis al Finanțelor, Eugen Teodorovici, anunța, în mai, că instituția pe care o conduce va transfera către CEC o sumă de 900 de milioane de lei pentru capitalizarea instituției, imediat ce va primi acceptul Comisiei Europene.