Comisia Europeană înființează prima rezervă de echipamente medicale pentru coronavirus2Foto© incont.stirileprotv.ro

Comisia Europeană înființează prima rezervă de echipamente medicale pentru coronavirus

, 8 știri, 57 vizualizări

”Prin instituirea primei rezerve comune europene de echipamente medicale de urgență, transpunem în practică solidaritatea UE, în beneficiul tuturor statelor membre și al tuturor cetățenilor noștri. Sprijinul reciproc este singura cale de urmat.”, a declarat președinta CE, Ursula von der Leyen, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

- echipamente medicale de terapie intensivă, cum ar fi ventilatoarele;

- echipamente individuale de protecție, cum ar fi măștile reutilizabile;

”UE ia măsuri pentru a le furniza statelor membre mai multe echipamente. Instituim o rezervă rescEU pentru a obține rapid materialele necesare pentru combaterea coronavirusului. Aceasta va fi utilizată pentru a sprijini statele membre care se confruntă cu o penurie de echipamente necesare pentru tratarea pacienților infectați, pentru a proteja lucrătorii din domeniul sănătății și pentru a contribui la încetinirea răspândirii virusului. Intenționăm să trecem de îndată la acțiune.” - a declarat și comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič.

-► Rezerva va fi găzduită de unul sau mai multe state membre. Statul gazdă va fi responsabil cu achiziționarea echipamentelor.