Comisia Europeană, nemulțumită de numărul dozelor de vaccin furnizate de AstraZeneca4Foto1Video© antena3.ro

Comisia Europeană, nemulțumită de numărul dozelor de vaccin furnizate de AstraZeneca

, 7 știri, 66 vizualizări

Solicitarea a venit după ce compania britanică a comunicat recent că urmează să livreze în Uniunea Europeană, în săptămânile următoare, un număr de doze mai mic decât cel convenit cu conducerea blocului comunitar.

"Noul caledar de livrare este inacceptabil. Le-am scris în weekend celor de la AstraZeneca, adresându-le mai multe întrebări importante și grave. Uniunea Europeană a pre-finanțat dezvoltarea și producția vaccinului AstraZeneca și dorește să vadă rezultatele. Uniunea dorește să afle câte doze de vaccin au fost produse, până în prezent, și unde și dacă sau către cine au fost livrate aceste doze.

Aceste întrebări au fost adresate AstraZeneca și astăzi, în cadrul Comitetului de Conducere al Comisiei și Statelor Membre însă răspunsurile AstraZeneca nu au fost satisfăcătoare. Uniunea Europeană dorește ca dozele prefinanțate și comandate să fie livrate cât de repede posibil, iar contractul să fie îndeplinit integral", a declarat, luni, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță alimentară, Stella Kyriakides.