Comisia Europeană sprijină Aeroportul din Timișoara, afectat de pandemie, cu un milion de euro© euractiv.ro

Comisia Europeană sprijină Aeroportul din Timișoara, afectat de pandemie, cu un milion de euro

, 5 știri, 19 vizualizări

Comisia Europeană a concluzionat că o subvenție directă acordată de România, în valoare de aproximativ 4,8 milioane de lei (aproximativ 1 milion de euro),  Aeroportului Timișoara, respectă normele UE privind ajutorul de stat. Măsura urmărește să compenseze pagubele suferite de aeroport ca urmare a pandemiei de coronavirus”, a informat CE.

Din cauza măsurilor puse în aplicare de România pentru a limita răspândirea coronavirusului, începând din 16 martie 2020, companiile aeriene care operează pe aeroportul din Timișoara au trebuit să reducă treptat numărul de zboruri regulate, până la încetarea totală a operațiunilor de zbor la 25 martie 2020. Din acest motiv, aeroportul a suferit pierderi importante din exploatare. Abia la 17 iunie 2020 au fost eliminate măsurile restrictive, iar operațiunile de trafic aerian au început să fie reluate.

Scopul sprijinului public notificat de România, care ia forma unei subvenții directe, este acela de a compensa Aeroportul Timișoara pentru pierderile suferite ca urmare a suspendării zborurilor din cauza pandemiei de coronavirus în perioada 16 martie -16 iunie 2020.