Comisia Europeană va aloca României peste 500 milioane euro pentru asigurarea accesului la apă curată și asistență medicală2Foto© cancan.ro

Comisia Europeană va aloca României peste 500 milioane euro pentru asigurarea accesului la apă curată și asistență medicală

, 7 știri, 36 vizualizări

Comisia Europeană a aprobat, astăzi, un pachet de investiții în valoare de peste 1,4 miliarde de euro din fonduri UE în 14 proiecte mari de infrastructură din 7 state membre, și anume Croația, Cehia, Ungaria, Polonia, Portugalia, România și Spania.

Proiectele acoperă mai multe domenii-cheie, cum ar fi mediul, sănătatea, transportul și energia, pentru o Europă mai inteligentă și cu emisii scăzute de carbon. Acestea reprezintă o investiție masivă pentru a stimula economia, pentru a proteja mediul și pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor și bunăstarea socială, anunță Comisia Europeană.

Comisia Europeană a mai anunțat că țara noastră va beneficia de 486,6 milioane de euro din Fondul de coeziune, fonduri ce vor asigura accesul la o mai bună apă potabilă și la tratarea adecvată a apelor reziduale, de care vor beneficia peste 400.000 de persoane din sud-vestul României. Precum și prevenirea contaminării apelor subterane în județul Suceava, de care vor beneficia 220 000 de locuitori.