Comisia vine cu propuneri pentru eliminarea diferențelor salariale între femei și bărbați2Foto© euractiv.ro

Comisia vine cu propuneri pentru eliminarea diferențelor salariale între femei și bărbați

, 6 știri, 65 vizualizări

Într-un document, Comisia Europeană amintește că, deși egalitatea veniturilor este un drept din 1957, astăzi, în UE, femeile câștigă mai puțin decât bărbații. Diferența de venituri între sexe este de 14,1%, iar în privința pensiilor este și mai mare, de 30%. Situația diferă și mai mult în sectorul privat.

”Pentru un salariu egal, este nevoie de transparență. Femeile trebuie să știe dacă angajatorii lor le tratează echitabil. Atunci când nu se întâmplă asta, ele trebuie să se poată apăra și să obțină ceea ce merită”, a spus președintele C.E., Ursula von der Leyen.

În acest sens, Comisia Europeană vrea să fie un model și de aceea Comisarii, directorii generali și șefii de unități au aceleași salarii. Paritatea este însă dificil de obținut în instituții, iar Ursula von der Leyen a insistat în rândul statelor membre pentru ca ele să propună candidați la posturile de comisari astfel încât să își poată forma în final o echipă care numără 13 femei și 14 bărbați. În posturile de conducere sunt încă puține femei.