Compania farmaceutică Sanofi va produce vaccinul realizat de Pfizer-BioNTech2Foto© agerpres.ro

Compania farmaceutică Sanofi va produce vaccinul realizat de Pfizer-BioNTech

, 10 știri, 26 vizualizări

Laboratorul francez Sanofi va produce vaccinul împotriva COVID-19 al concurenților săi Pfizer/BioNTech în semestrul al doilea al anului, 'o premieră' în sectorul farmaceutic, a afirmat Olivier Bogillot, președintele Sanofi France, miercuri la postul de radio RTL, apărând totodată strategia grupului său, notează AFP.

Sanofi a anunțat miercuri dimineață, într-un comunicat, la o după ce o dezvăluise presei, că va da acces celor de la Pfizer și BioNTech la liniile sale de producție începând din vară. Decizia intervine în contextul dificultăților pe care le întâmpină producătorii vaccinurilor autorizate împotriva COVID-19 în fabricația pe scară largă.

În aceste condiții, Sanofi 'va prelua ultimele etape de fabricație pentru a furniza peste 125 milioane de doze de vaccin COVID-19 pentru Uniunea Europeană', arată comunicatul. După cum a subliniat Olivier Bogillot la RTL, producția pentru un concurent 'este o premieră', dar 'miza nu este câtuși de puțin economică, ci (este) capacitatea de a le distribui cât mai rapid posibil'.