Condiționarea salariatului de prezentare a unui test Covid - măsură în afara cadrului legal© bzi.ro

Condiționarea salariatului de prezentare a unui test Covid - măsură în afara cadrului legal

, 6 știri, 71 vizualizări

Condiționarea angajatului de către angajator ca, la momentul întoarcerii la muncă după perioada de boală sau de carantină, să prezinte un test negativ SARS-CoV-2 este o măsură excesivă și în afara cadrului legal, arată Avocatul Poporului. Instituția cere Ministerului Muncii să anunțe toți angajatorii din țară.

Condiționarea salariatului de către angajator să prezinte un astfel de test este în afara cadrului legal atât în cazul angajaților care se întorc la muncă după perioada de carantină, cât al cel0r care au fost la un moment dat pozitivi, dar, după ce au parcurs procedurile și traseul reglementat de lege, sunt considerați vindecați, în opinia Avocatului Poporului.

Într-o postare publicată pe o rețea de socializare, avocatul Gheorghe Piperea a explicat de ce va sesiza, Avocatul Poporului, Legea carantinarii. Acesta a dat publicării și un memoriu care cuprinde 4 motive de neconstituționalitate extrinseca și încă 7 motive de neconstituționalitate intriseca a legii. Documentul va fi publicat pe pagina de Facebook a avocatului după ce acesta îl va termina de editat.