Conducerea PNL reconfirmă susținerea lui Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei3Foto© wall-street.ro

Conducerea PNL reconfirmă susținerea lui Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei

, 5 știri, 53 vizualizări

Zvonurile din ultimele săptămâni, potrivit cărora candidatura lui Nicușor Dan la alegerile pentru funcția de primar general al Capitalei ar urma să fie retrasă, PNL intenționând să vină cu un alt candidat, care să fie și membru de partid, au fost infirmate de liderul formațiunii liberale, Ludovic Orban.

Președintele PNL a reconfirmat faptul că Nicușor Dan este candidatul partidului și își exprimă speranța că, în perioada imediat următoare, „întregul bloc de dreapta să se încoloneze în spatele lui Nicușor Dan”. „Cu siguranță că el este candidatul nostru! Nicușor Dan nu este însă doar candidatul nostru. El a fost desemnat și de USR București, prin votul membrilor. Ar putea să obțină și susținerea PMP. Practic, întreg blocul de dreapta îl va susține pe Nicușor Dan, un om profilat deja, un om care a prezentat soluțiile pentru București”, a precizat Orban.

Începând cu luna martie, Nicușor Dan a lipsit cu desăvârșire din comunicările PNL, fapt ce a alimentat zvonistica potrivit căreia urmează să se renunțe la candidature sa. Totodată, pe piață, au apărut informații potrivit cărora liberalii și-ar dori, pentru București, un candidat care să facă parte din partid. Au fost vehiculate chiar trei nume. Este vorba despre actualul europarlamentar Rareș Bogdan, despre ministrul Sănătății Nelu Tătaru sau chiar de deținătorul portofoliului de la Interne, Marcel Vela.