Consiliul Concurenței: Prețurile medii ale alimentelor de bază au scăzut în prima săptămână din august cu până la 43%3Foto© business24.ro

Consiliul Concurenței: Prețurile medii ale alimentelor de bază au scăzut în prima săptămână din august cu până la 43%

, 18 știri, 16 vizualizări

Prețurile medii ale alimentelor de bază vizate de ordonanța privind plafonarea adaosurilor comerciale au scăzut cu până la 43%, în prima săptămână din luna august comparativ cu luna iunie în marile rețele comerciale, conform datelor analizate de Consiliul Concurenței. Cel mai mult s-au ieftinit roșiile, strugurii, ardeii Bianca, cartofii și ceapa.

”Prețurile medii ale alimentelor de bază vizate de ordonanța privind plafonarea adaosurilor comerciale au scăzut cu până la 43% în prima săptămână din luna august comparativ cu luna iunie în marile rețele comerciale”, conform datelor analizate de Consiliul Concurenței.

Astfel, față de luna iunie, în prima săptămână din august, cele mai mari scăderi de prețuri s-au înregistrat la fructe și legume: prețul roșiilor a scăzut cu aproape 44%, în timp ce strugurii costă mai puțin cu circa 38%, iar ardeii, cu 32%. Reduceri de preț au fost înregistrate și la cartofi, ceapă, prune, pepene și morcovi.