Copa America. Brazilia învinge Argentina și se califică în finală5Foto1Video© onlinesport.ro

Copa America. Brazilia învinge Argentina și se califică în finală

, 9 știri, 9 vizualizări

În absența starului Neymar (accidentat), eroul gazdelor a fost Gabriel Jesus, atacantul lui Manchester City, care a reușit deschiderea scorului în prima repriză (19), iar apoi a pasat decisiv la cel de-al doilea gol al Selecao, marcat de Roberto Firmino, jucătorul lui Liverpool (71). Brazilia va disputa astfel o nouă finală în Copa America după o pauză de 12 ani, urmând să înfrunte duminică, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, câștigătoarea celei de-a doua semifinale, dintre Chile și Peru, programată miercuri seara.

Argentina, care a pierdut două finale consecutive în această competiție, la edițiile din 2015 și 2016, ratează astfel o nouă șansă de a câștiga un mare turneu, ultimul succes internațional al naționalei 'Albiceleste' datând din 1993, când a cucerit ultimul său titlul de campioană a Americii de Sud.

De menționat că Brazilia nu a ratat niciodată titlul continental în cele patru ediții anterioare pe care le-a disputat pe teren propriu (1919, 1922, 1949 și 1989), fiind considerată mare favorită și în acest an, în condițiile în care nu a încasat niciun gol în cele cinci meciuri disputate până acum, în care a înscris de 13 ori.