Copii arși de vii într-un incendiu la orfelinat3Foto© stirileprotv.ro

Copii arși de vii într-un incendiu la orfelinat

, 5 știri, 23 vizualizări

Cincisprezece copii și-au pierdut viața într-un incendiu declanșat într-un orfelinat din Haiti, informează vineri AFP și EFE, citând responsabili locali. Doi dintre copii au murit în orfelinat și alți 13 după ce au fost transportați la spital, asfixiați. Orfelinatul din Kenscoff, la periferia capitalei haitiene Port-au-Prince, nu avea autorizație legală de funcționare din 2013. Circa 66 de copii trăiau în respectivul imobil, în condiții insalubre.

Cauza incendiului de joi seara și vârsta victimelor nu sunt cunoscute deocamdată. Potrivit EFE, focul ar fi pornit de la o lumânare lăsată aprinsă pe o masă. Orfelinatul funcționa într-o clădire cu două etaje, cu paturi suprapuse, unele dintre ele în stare deplorabilă, înghesuite în încăperi mici, cu o scară îngustă și o singură ușă de acces deschisă, a constatat AFP.

Datele Institutului pentru asistență socială citate de EFE arată că, din cele 754 de orfelinate care există în Haiti, doar 35 dețin licență de funcționare. Cel unde a avut loc tragedia de joi era gestionat de o congregație creștină cu sediul în SUA.