Copil de 13 ani, căutat de scanfandri într-un baraj de pe râul Olt, unde intrase să se scalde© agerpres.ro

Copil de 13 ani, căutat de scanfandri într-un baraj de pe râul Olt, unde intrase să se scalde

, 6 știri, 20 vizualizări

Un copil de 13 ani, care a plecat la scăldat pe râul Olt, în localitatea Dăești, este căutat joi seara de scafandri după ce ar fi fost luat de curenții din barajul din apropiere, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea. Potrivit sursei citate, băiatul se afla acolo împreună cu alți trei tineri, care au reușit să iasă însă din apă și să anunțe autoritățile.

"Persoana în cauză a fost luată de curenții de pe râul Olt, în amonte de CHE Dăești. Operațiunea de salvare este destul de dificilă pentru că apa este tulbure după ploile din ultimele zile, iar zona de căutare este foarte extinsă", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Băiatul este căutat de scafandrii ISU, în zonă fiind trimise și un echipaj de pompieri cu o barcă și o ambulanță SMURD. Pentru a ușura operațiunea de căutare a fost redus și debitul de uzinare/deversare din baraj la jumătate, dar salvatorii sunt sceptici în privința șanselor ca băiatul să fie găsit în viață. AGERPRES/ (AS-autor: Ramona Dincă, editor: Antonia Niță, editor online: Gabriela Badea)