Coreea de Nord îl acuză din nou pe secretarul de stat Mike Pompeo că periclitează dialogul cu SUA2Foto© agerpres.ro

Coreea de Nord îl acuză din nou pe secretarul de stat Mike Pompeo că periclitează dialogul cu SUA

, 5 știri, 11 vizualizări

Viceministrul nord-coreean de externe Choe Sun Hui consideră că o remarcă recentă a secretarului de stat american, Mike Pompeo, îngreunează dialogul cu SUA, transmite sâmbătă agenția KCNA, preluată de Reuters și Yonhap. "Am recunoscut că comportamentul deviant al Coreei de Nord nu poate fi ignorat", a declarat Pompeo marți, la un eveniment al Legiunii Americane.

Choe a apreciat că remarca șefului diplomației americane a fost nerezonabilă și provocatoare, informează KCNA. "Pompeo a mers atât de departe cu limbajul și a îngreunat deschiderea dialogului așteptat la nivel de lucru între RPDC (n. red. - Republica Populară Democrată Coreea, denumirea oficială a Coreei de Nord) și SUA".

Oficialul nord-coreean a avertizat că așteptările Phenianului privind tratativele cu Washingtonul se reduc treptat, iar Coreea de Nord este presată să reconsidere toate măsurile luate. "SUA ar face bine să nu ne mai pună la încercare răbdarea cu astfel de remarci care ne irită, dacă nu dorește să regrete amarnic mai târziu", a adăugat el.