Coronavirus: Rusia susține că vaccinul său va fi transportat din februarie la temperaturi pozitive și va fi mai ieftin decât cele americane6Foto© agerpres.ro

Coronavirus: Rusia susține că vaccinul său va fi transportat din februarie la temperaturi pozitive și va fi mai ieftin decât cele americane

, 12 știri, 204 vizualizări

Vaccinul ”Sputnik V”, alternativa rusească la vaccinurile occidentale, va fi de câteva ori mai ieftin decât cele produse de companiile Pfizer și Moderna și va putea fi transportat începând din luna februarie la temperaturi cuprinse între 2 și 8 grade Celsius, a declarat, luni, agenției EFE, Kiril Dmitriev, șeful fondului statal (Fondul de Investiții Directe al Rusiei – FIDR) însărcinat cu vânzarea și distribuția vaccinului.

Acesta nu a precizat care va fi prețul vaccinului, promițând că-l va anunța săptămâna aceasta. El a amintit că eficacitatea vaccinului rusesc este de 92%, conform datelor preliminare al testelor clinice de fază a treia, scrie agerpres.ro.

Începând din decembrie sau ianuarie va începe furnizarea către alte state a acestui vaccin, care va fi produs de asemenea în țări precum Brazilia, India, China sau Coreea de Sud.