COVID-19 | Doar 13 județe din România au aparate funcționale de testare a noului virus2Foto© businessmagazin.ro

COVID-19 | Doar 13 județe din România au aparate funcționale de testare a noului virus

, 5 știri, 53 vizualizări

"Apreciem că evaluarea făcută pană în prezent ți prezentată pe canalele guvernamentale de comunicare este departe de realitate, în condițiile în care numărul de persoane infectate se raportează numai la rezultatele testelor efectuate cu posibilitățile reduse existente la această dată la nivel național. Iar când afirm acest lucru mă refer la o realitate cruntă! În acest moment, doar în 13 din cele 42 de județe ale României există aparate funcționale de testare. În mai multe județe există aparate, dar nu există kit-uri de testare.

Prin urmare vorbim despre o imposibilitate, în masă, de testare a populației și, din acest motiv, cazurile de infectare comunitară vor fi din ce în ce mai dese. Nu avem mai multe cazuri de COVID-19 nu pentru că au fost luate măsuri eficiente de limitare a apariției acestora, ci pentru că nu se fac teste, ceea ce reprezintă un pericol major, un atentat la sănătatea cetățenilor care nu știu, la acest moment, dacă în comunitățile lor există sau nu există persoane infestate cu COVID-19", se precizează în scrisoare, potrivit Agerpres.

În document se precizează că în prezent "ne aflăm în situația absurdă în care direcțiile de sănătate publică și unitățile de primiri urgențe refuză să răspundă solicitărilor de testare pentru persoane care acuză afecțiuni respiratorii, dar care nu se află în stadiul de insuficiență respiratorie".