Cristian Bușoi, anunț excelent de la Comisia Europeană: “Un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi testat în iunie”2Foto© antena3.ro

Cristian Bușoi, anunț excelent de la Comisia Europeană: “Un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi testat în iunie”

, 4 știri, 190 vizualizări

Comisia Europeană a decis suplimentarea fondurilor pentru proiecte legate de Covid-19 până la 48.5 milioane euro. Decizia ne-a fost comunicată astăzi de comisarul pentru Inovație Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Mariya Gabriel, cu care am discutat alături de coordonatorii grupurilor politice din comisia ITRE a Parlamentului EuropeanEuropeanEuropean în cadrul unei teleconferințe.

Fondurile suplimentare sunt destinate unui număr de 18 proiecte, la care lucrează 136 de echipe de cercetători, ce au misiunea de a descoperi vaccinuri și tratamente pentru COVID-19, precum și teste pentru diagnosticarea bolii, cu scopul de a opri răspândirea noului coronavirus”, a precizat Cristian Bușoi pe Facebook.

Europarlamentarul a mai adăugat că pentru descoperirea unui vaccin mai există încă două inițiative, una de 45 de milioane de euro și o alta de 80 de milioane de euro.