Cristiano Ronaldo, primul fotbalist miliardar din istorie4Foto© bzi.ro

Cristiano Ronaldo, primul fotbalist miliardar din istorie

, 8 știri, 59 vizualizări

Cristiano Ronaldo este primul fotbalist miliardar din istorie. Starul portughez a devenit primul fotbalist din istorie care a reușit să strângă un miliard de dolari. Atacantul lui Juventus Torino este primul care reușeșete asta pe parcursul carierei sale de jucător, anunță revista economică americană Forbes.

Ronaldo, în vârstă de 35 ani, a câștigat anul trecut suma brută de 105 milioane de dolari în perioada 1 iunie 2019 – 1 iunie 2020. Este al treilea sportiv din istorie care ajunge miliardar înainte de retragerea din activitate. Primii doi sunt jucătorul de golf Tiger Woods, care a reușit această performanță în 2009, și boxerul Floyd Mayweather, în 2017.

Portughezul este însă primul care reușește să atingă această barieră într-un sport de echipă. El a adunat 650 milioane de dolari din salarii, pe parcursul celor 17 ani ca profesionist. Este de așteptat să ajungă la 765 milioane dolari din salarii. Asta grație actualul său contract cu Juventus, care se încheie în 2022, subliniază Forbes.