Criticul literar Nicolae Manolescu a murit la 84 de ani din cauza unui stop cardiac15Foto© stirileprotv.ro

Criticul literar Nicolae Manolescu a murit la 84 de ani din cauza unui stop cardiac

, 19 știri, 78 vizualizări

Criticul literar Nicolae Manolescu a murit sâmbătă, la vârsta de 84 de ani, potrivit gazetarului Cristian Tudor Popescu care a publicat informația pe pagina sa de Facebook. Nicolae Manolescu fusese internat vineri la Spitalul Elias din Capitală, în urma unui stop cardiac.

Nicolae Manolescu, critic, istoric literar și eseist, s-a născut la 27 noiembrie 1939, la Râmnicu Vâlcea. Mama sa, Sabina Apolzan (n. Manolescu), a fost profesoară de franceză, iar tatăl său, Petru Apolzan, profesor de filosofie, se arată în "Dicționarul general al literaturii române" apărut sub egida Academiei Române (Editura Univers Enciclopedic, București, 2005).

A urmat gimnaziul la Sibiu, apoi cursurile liceale le-a început la Râmnicu Vâlcea. A absolvit liceul la Sibiu, după care a urmat cursurile Facultății de Filologie a Universității din București (1956-1962), cu o întrerupere în 1958 și 1959, când este exmatriculat din cauza dosarului, potrivit sursei citate. Și-a luat licența în 1962, și în același an a început o colaborare la ''Contemporanul''.