CSM sesizează Inspecția Judiciară în cazul Adinei Florea2Foto© realitatea.net

CSM sesizează Inspecția Judiciară în cazul Adinei Florea

, 5 știri, 63 vizualizări

"Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât sesizarea Inspecției Judiciare (...) în vederea efectuării verificărilor prealabile cu privire la eventuala săvârșire a abaterii disciplinare prevăzută de art.99 lit.t din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, cu modificările și completările ulterioare, față de doamna procuror Florea Adina", este decizia luată în ședința de marți a Secției pentru procurori a CSM, la care a luat parte și ministrul Justiției, Stelian Ion.

Hotărârea a fost luată în unanimitate.

Cel care a cerut acest demers a fost procurorul Cristian Ban, vicepreședinte CSM, scrie hotnews.ro. El a invocat motivarea deciziilor definitive ale instanței supreme, care a respins măsurile de control judiciar dispuse de Adina Florea în cazul fostei șefe a DNA Laura Codruța Kovesi și fostului procuror DNA Alfred Savu.

În 3 aprilie 2019, instanța supremă a decis ridicarea măsurii controlului judiciar în cazul fostei șefe a DNA Laura Codruța Kovesi, ceea ce a însemnat și ridicarea interdicțiilor, între care cea de a părăsi țara. Hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost definitivă.