Cuc: Autostrada dintre Rasnov si Cristian chiar se face© wall-street.ro

Cuc: Autostrada dintre Rasnov si Cristian chiar se face

, 8 știri, 27 vizualizări

In urma verificarilor la fata locului, ministrul Razvan Cuc a constatat o mobilizare corespunzatoare a antreprenorului, iar ritmul in care se realizeaza lucrarile este unul sustinut: se lucreaza de la 8 dimineata pana seara, inclusiv in weekend. O serie dintre lucrari sunt deja realizate: a fost decopertata intreaga suprafata de teren, a fost stabilizat patul de fundare si se lucreaza la terasamente si poduri, scrie Agerpres.

"In ciuda tuturor scepticilor si fricosilor sau mai putin fricosi, contractul semnat de mine in 2017, Rasnov-Cristian, chiar se face. Am decis, astazi, sa fac o inspectie pe santierul Brasov - Rasnov, unde stiti ca am deschis lucrarile in urma cu doua saptamani si vedeti ca se lucreaza. Este un proiect unde vom aplica o metoda noua. Metoda pe care o aplicam aici, o vom aplica si pe Autostrada Transilvania pe sectiunea Biharia - Bors. Dam bani suplimentari constructorului ca sa lucreze in permanenta", a spus ministrul, citat in comunicat.

El a aratat ca societatea de constructii s-a angajat sa termine inainte de termenul din contract.

"De astazi inainte o sa fac aceasta comparatie ca sa nu se spuna ca sunt un adept al rezilierii contractelor, dar lucrurile au trenat foarte mult timp si nimeni nu mai are rabdare. Daca unii pot, si ceilalti trebuie sa poata in egala masura. (...) Daca vremea ne va permite cu siguranta la sfarsitul anului aceeasi kilometri de autostrada vor fi finalizati si vor fi deschisi traficului.