Cum arată Noua Casă, versiunea 20243Foto© libertatea.ro

Cum arată Noua Casă, versiunea 2024

, 9 știri, 22 vizualizări

Programul „Noua Casă” este un program guvernamental care are își propune să faciliteze obținerea de către persoanele fizice a unei finanțări în moneda națională în vederea achiziționării unei singure locuințe. Lansat la data de 20 mai 2009 sub numele de „Prima Casă”, programul a fost relansat în 2020 sub actuala denumire, Noua Casă, fiind aprobat sub o formă îmbunătățită pentru a permite achiziționarea unor locuințe mai spațioase, respectiv mai scumpe. Totuși, a păstrat spiritul programului de succes inițial, fiind cel mai accesat produs în domeniul imobiliar.

Programul are drept scop sprijinirea persoanelor care doresc să cumpere pentru prima dată o locuință și care nu au beneficiat în trecut de credit ipotecar. Prin acest program guvernul garantează până la 60% din valoarea împrumutului pentru cumpărarea respectivei locuințe.

Plafonul pentru garantarea creditelor imobiliare în cadrul programului Noua Casă a fost stabilit la 1,5 miliarde de lei. Valoarea maximă a creditului poate fi de 119.000 de euro, iar pentru beneficiari nu există limită de vârstă, potrivit site-ului FNGCIMM.