Cum își argumentează Curtea Constituțională decizia prin care Florin Iordache a rămas la șefia Consiliului Legislativ2Foto© money.ro

Cum își argumentează Curtea Constituțională decizia prin care Florin Iordache a rămas la șefia Consiliului Legislativ

, 5 știri, 85 vizualizări

Președintele CCR, Valer Dorneanu, a informat că motivarea soluției date de judecătorul Simina Tănăsescu în cadrul ședinței de deliberări asupra sesizării privind numirea fostului deputat PSD Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ a fost diferită față de "opinia concurentă" redactată de aceasta, ceea ce este "contrar legii".

"În conformitate cu minuta Deciziei 847/2020, soluția de respingere ca neîntemeiată a sesizării de neconstituționalitate a fost pronunțată cu unanimitate de voturi și cu opinia concurentă a judecătorului Tănăsescu.

În cadrul ședinței de deliberări, doamna judecător s-a pronunțat pentru respingerea sesizării de neconstituționalitate ca inadmisibilă motivat de faptul că hotărârile Parlamentului cu caracter individual nu pot forma obiectul controlului de constituționalitate potrivit art. 146 lit. l) din Constituție coroborat cu art.